Био продукти от Parkmart супермаркет

БИО Продукти в Parkmart Супермаркети

Открийте богат асортимент био и органични продукти в Parkmart супермаркети и онлайн магазини

Ако търсите био продукти за Вашата трапеза или домакинство, Parkmart супермаркет ви предлага богата гама от биосертифицирани хранителни и нехранителни стоки. Открийте ги на био щандовете в нашите магазини или поръчайте онлайн с доставка до дома във Варна, София, Бургас. Предлагаме ви над 400 продукта от водещи български и чуждестранни производители на био храни, козметика, почистващи препарати и други артикули с гарантиран произход, доказан с био сертификат.

 Био стоки поръчани онлайн от Parkmart супермаркет

Онлайн биомагазин с доставка на продукти

Както знаете, мисията на Parkmart е не само да ви предложим най-качествените и здравословни продукти, но и да ви улесним в тяхното пазаруване. Затова се стараем да поддържаме разнообразие от марки и видове био продукти, които да можете да поръчате лесно и бързо онлайн, с доставка до няколко часа директно пред вратата ви. По този начин:

 • не се налага да обикаляте множество различни магазини
 • не се налага да изчаквате поръчките си с дни или да се притеснявате за тяхното транспортиране
 • можете да съкратите времето за пазаруване, като закупите всичко необходимо с една единствена онлайн поръчка и доставка, като изберете от над 15 000 подбрани артикула с проверено качество.

Доставяме всички поръчки с екологичен транспорт, точно пред вратата ви, независимо колко са големи.

Истински биомагазин в супермаркета

Вече в доста магазини може да се открие минимален асортимент от био продукти, но ако искате наистина да имате избор, разгледайте нашите био щандове, в магазините или онлайн. Наред с най-популярните биосертифицирани брандове, ние предлагаме и ексклузивни артикули, които ще откриете само при нас. Непрекъснато се стараем да добавяме нови продукти в асортимента, така че да откривате всичко необходимо и да ви улесним да пазарувате всичко от едно място. Хармоника, Балев био, Sunita, Zoya, King Soba, Amisa, Gea, Onest, Ora Si, Rudolfs Organic, Dragon Superfoods и още Зелен, Олимпус, Био Класа, Isola, Bio Lust, Clearspring, Sano, Sansin, Pulsin, Green Day, AllBio, Benlian, Alpro са част от марките, които ще намерите в супермаркети Parkmart. Те предлагат био млечни, месни, зеленчукови храни, пресни био плодове и зеленчуци, подправки, напитки, био снаксове и десерти, бебешки био храни, био козметика, почистващи и перилни препарати, био вина и дори биоразградими посуда и прибори за кухнята и трапезата.

 БИО щанд в един от веригата супермаркети Parkmart

Защо да пазарувате БИО продукти от супермаркета?

При наличието на специализирани биомагазини, защо да купувате био продукти точно от супермаркета? Даваме ви няколко добри причини да пазарувате био стоки от Parkmart:

 • По-дълго работно време на магазините.
 • Бърза доставка до няколко часа с възможност за избор на ден и час за доставка.
 • Изобилие от разнообразни органични стоки с доказано качество.
 • Наличие на продукти, които са трудни за откриване в други магазини.
 • Една поръчка за всички покупки, без обикаляне от магазин на магазин. Заедно с био продуктите можете да закупите още и фермерски продукти, деликатеси, качествени хранителни стоки, диетични храни, прясно изпечен хляб, готови ястия, елитни питиета и още много премиум артикули.
 • Спестявате ценно време и нерви, особено ако пазарувате онлайн, с доставка до дома.
 • Получавате нашата гаранция за качество, а именно - да ви върнем парите, ако не сте доволни от някой артикул.

В Parkmart пазаруването на биопродукти е лесно, приятно и удобно, за да имате време за още по-важните неща

Какво означава БИО? Трябва ли да си купувам био продукти?

Какви са техните преимущества пред обикновените стоки?

Няма еднозначни доказателства, че биопродуктите са по-полезни от конвенционалните стоки, но все повече изследвания показват, че съдържанието на полезни вещества в този тип храни е по-високо, а вредните са елиминирани напълно. Повечето хора избират да купуват био стоки, водени от стремежа си към безопасност за здравето им, хуманност при отглеждане на животните, загриженост за околната среда и бъдещето на планетата.
И все пак, какво означава, че даден продукт е БИО?

Био земеделие

Продуктите, плод на биологично земеделие могат да получат сертификат за биопродукция, ако при отглеждането, съхранението и предлагането им са спазени следните условия:

 • Не са използвани ГМО продукти и технологии.
 • Не са използвани химични и синтетични торове и препарати за защита, с цел повишаване на добива или изменение на типичните за сортовете характеристики. Има одобрени за ползване естествени торове и препарати, които могат да се прилагат.
 • Земята, на която се отглеждат суровините, трябва е биологично чиста от определен в регламентите брой години.
 • Спазват се естествените природни цикли и процеси, като сезоните, а плодовете и зеленчуците се събират при достигане на пълна зрялост.
 • Производителят е получил биосертификат, което означава, че оторизиран контролен орган следи спазването на горните правила и е издал документ за съответствие.

 Био зеленчуци от сертифицирано земеделско стопанство

Био животновъдство

Био фермерите също са задължени да спазват редица изисквания, ако искат да етикират стоките си като БИО. При тях важат следните ограничения:

 • Животните трябва да се отглеждат в максимално естествени и хуманни условия - да се движат свободно, да имат достатъчно пространство, достъп до естествена светлина и чист въздух.
 • Храните, с които се хранят животните също трябва да са биологични - това е и основната разлика между био и натурални животински продукти.
 • Употребата на лекарства е допустима само, ако животното е болно.
 • Не е позволено добавянето на хормони, антибиотици и други субстанции в храната с цел повишаване на телесната маса или добива на мляко, например.

 Крави от био ферма на свободна паша в планината

Био козметика

Правилата при биокозметичните препарати са не по-малко строги от тези при биохраните. За да може един продукт да носи етикет БИО, той трябва да отговаря на следните условия:

 • Продуктът трябва да съдържа минимум 95% органични съставки.
 • Земята, на която се отглеждат културите, следва да бъде чиста от химикали от минимален период от време, определен в разпоредбите.
 • Не се допуска добавянето на синтетични съставки като масла, ароматизатори, сгъстители, оцветители, сърфактанти и др. Забранено е използването на ГМО под всякаква форма.
 • Допустимите съставки от животински произход се свеждат до пчелни продукти като восък, прополис и т.н.
 • Био козметичните продукти не могат да бъдат тествани върху животни.

Подобни са и изискванията към био перилните и почистващи препарати за бита, които имат за цел да предложат безопасно почистване на дома, съдовете и дрехите ви, без вреда за вас, вашите деца, домашни любимци и околната среда.

 Био препарати за дома и семейството от Сансин

Защо биопродуктите са по-скъпи?

Хората, които изберат да купуват био продукти, трябва да направят своя избор, като се съобразят и с цените на тези стоки. По-високите цени на органичните хранителни и нехранителни стоки се дължат на няколко фактора:

 • По-малки производствени стопанства. За да бъдат спазени всички изисквания за лицензиране на биопроизводителите, те често се ограничават както в обема на производство, така и в площта на обработваемите земи.
 • Не се употребяват пестициди и изкуствени торове за увеличаване на реколтата. За да бъде продукцията 100% органична, добивите са по-ниски, което се компенсира с по-висока цена. Клиентите сами решават дали са склонни да заплатят малко повече за гаранцията, че купуват наистина чисти продукти.
 • Модерното земеделие и животновъдство включват машини и химия. Биопроизводството, от своя страна, изисква повече ръчен труд. Това също води до оскъпяване на продукцията.
 • Разходи по контрол и сертифициране, които се отнасят не само към отглеждане на суровините, но и към крайните продукти и дори пакетажа. Ако отглеждате био лавандула, маслото, добито от нея, не става автоматично БИО, а трябва да бъде сертифицирано отделно като продукт, да бъде пакетирано в биосертифициран опаковъчен цех и т.н.

Ако и вие предпочитате биологични продукти за вас и вашето семейство, можете да пазарувате онлайн още сега, с доставка до дома ви в избран от вас час