ХРУПКАВИ ГОФРЕТИ
ПРОДУКТИ: 3 яйца, 250 гр брашно, 250 гр прясно мляко, 100 гр масло, 2 с.л. захар, 1 и ½ ч.л. бакпулвер, ½ ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта. Разбийте жълтъците с прясното мляко и захарта и постепенно добавете смесените сухи съставки. Към така полученото тесто добавете постепенно и при непрекъснато разбиване разтопеното масло. Трябва да се получи меко тесто. Добавете към него разбитите на сняг белтъци. Тестото не се нуждае от втасване, така че можете да пристъпите към печенето на гофретите веднага.
ТОСТ С БЪРКАНИ ЯЙЦА И АВОКАДО
ПРОДУКТИ: 3 яйца, 1 авокадо, 30 гр масло, ½ франзела, 5-6 чери домати, 5-6 маслини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарежете франзелата/багетата на овални филийки и ги препечете. Разтопете маслото, в него счупете яйцата и бъркайте непрекъснато докато жълтъка не се стегне. Отдръпнете от котлона леко да се охлади. Разрежете авокадото, отделете костилката му, обелете го и нарежете на ивици. Нарежете доматите и маслините на ситно или ги декорирайте като калинки. Накрая върху препечения хляб поставете от бърканите яйца, отгоре авокадото и завършете с домати и маслини.
ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО С ПЛОДОВЕ
ПРОДУКТИ: 200 гр цедено кисело мляко, 30 гр натрошени бисквити, ½ банан, 2 ягоди, ½ шепа боровинки, 2 с.л. мед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В купа сипете цеденото кисело мляко, поръсете отгоре с натрошените бисквити, прибавете измитите и нарязани плодове, декорирайте по желание, залейте с меда и сервирайте.
СМУТИ С БАНАН И ЯГОДИ
ПРОДУКТИ: 1 банан, 200 гр ягоди, 150 мл кокосово мляко, 1 с.л. кленов сироп.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Обелете банана и го начупете в блендера и към него прибавете измитите и почистени от дръжките ягоди. Залейте с млякото и кленовия сироп, блендирайте и сервирайте в подходяща чаша.