Съставки за суфлето:
- 120 г натурален шоколад
- 60 г масло
- 4 яйца
- 20 г брашно
- 60 г захар
- ванилия – 2 бр.
Съставки за малиновия сос:
- 200 г малини
- 100 г захар
- листенца мента за дeкорация
Начин на приготвяне: На водна баня разтопяваме шоколада заедно с маслото. Разбиваме жълтъците със захарта. Добавяме към тях разтопения шоколад и разбъркваме. Разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към сместа. Добавете ванилията и брашното.
Намазваме купичките с масло и разпределяме сместа. Печем на 180°С за 6-7 мин.
В касерола загряваме малините заедно със захарта за приготвяне на соса от малини. Отстраняваме от огъня след като сместа се сгъсти. След като сосът се охлади може да се добавят и малко пресни плодове – малини или ягоди по избор.
Поднасяме суфлето заедно със соса и декорираме с листенца от мента и малини (или ягоди).