Фермерски Млечни Продукти - от Мандрата до Вашата Трапеза

Поръчайте онлайн с доставка до дома

Консумацията на мляко и млечни продукти е неразделна част от българския бит от векове. Като родина на уникалната бактерия Lactobacillus Bulgaricus, България има своите уникални млечни продукти, които са ни прославили в целия свят, а чужди предприятия се опитват да ги наподобят. Но нищо не може да се сравни с автентичното българско саламурено сирене или киселото ни мляко - истински и уникално вкусни, както са ги приготвяли прабабите ни.

За щастие, има все повече родни производители, които са се отказали от преследването на големи обеми продукция и вместо това са заложили на бутикови производства на традиционни и 100% натурални млечни храни. Малки и средни мандри и стопанства, където се произвеждат само продукти от истинското мляко на свободно пасящи животни, без сгъстители, подобрители, антибиотици и всякакви изкуствени добавки.

Ето само някои от мандрите, чиитo продукти ще откриете при нас:

Мандра Сигмен

Мандра Сигмен се намира в едноименното село в общ. Карнобат. На пазара са от над 25 години, а млечните им продукти са печелили редица награди от специализирани изложения за млекопреработвателна промишленост. Предлага традиционни български продукти от 100% пълномаслено краве, овче, козе и биволско мляко, но също така и някои нетрадиционни предложения като деликатесни кашкавали с билки или киселата напитка "Закваска", която се приготвя от прясно мляко и закваска. Основната им мисия е да съчетаят традиции и майсторство в производството на 100% натурални и чисти фермерски млечни продукти.

 Фермерски млечни продукти на мандра Сигмен в Parkmart супермаркет

Мандра Боровица

От неподправената природа в района на Белоградчик идват и млечните продукти на мандра и кравеферма Боровица. Областта Боров камък предлага сурова природа и чист въздух и диктува ритъма на живота и производството в цялото стопанство. Отглеждат своите крави сами, а продуктите произвеждат само от тяхното мляко, като така гарантират високото качество на суровината и на крайния продукт. Добрата грижа за животните в кравефермата определя и качеството на млякото, което получават от тях, затова им осигуряват свобода и чиста натурална храна в затворен производствен процес. В своите изделия от мандра Боровица не влагат нищо, което не може да бъде открито в природата в естествена форма - никакви подобрители, заместители и изкуствени консерванти. Предлагат сирене, кашкавал, моцарела, извара и кисело мляко.

 Фермерски млечни продукти на мандра Боровица

Мандра Каймакани

Кравефермата и мандрата се намират в сърцето на Горнотракийската низина - плодородна, равна земя, богата на вода и затова с винаги тучни ливади, където пасат щастливите крави порода Холщайн. Фермата има над половинвековна история, но постоянно се модернизира и поддържа затворен цикъл на производство. Дори произвеждат собствена електроенергия от оборския тор. Животните на кравеферма Каймакани са обгрижвани по най-добрия-начин, хранят се само с естествени храни, а модерната технология на доене им позволява да имат повече време за храна и почивка, а това неизменно се отразява на вкуса на млякото. Мандрата се намира непосредствено до фермата - така не се налага млякото да се превозва и е винаги прясно издоено. Върху продуктите и рецептите работят опитни специалисти, за да се съхранят традициите в приготвянето на типичните български закваски и млечни продукти. В производството не се използват никакви добавки и подобрители - само чисто прясно мляко от фермата и стремежът на хората да ви предложат автентични български млечни специалитети.

 Млечни продукти от мандра Каймакани в Parkmart онлайн успермаркет

Мандра Потомък

Мандра „Потомък“ отглеждат своите крави и овце сред прекрасната природа на Странджа планина. Вкусът на тяхното мляко се обуславя от целогодишното хранене на животните с натурална и чиста храна - през лятото те са на свободна паша по безкрайните планински пасища, а през зимата се хранят със сено, грижливо събрано отново от същите тези пасища. Овцете са от известната френска порода Лакон, позната като една от най-добрите в света за добив на мляко с изключителни вкусови качества. Кравите пък са от българската черношарена порода. Внимателната селекция на добитъка, професионализмът и комбинацията от дългогодишни традиции и съвременно оборудване определят и качеството на млечните продукти на мандра "Потомък". Техните млека, сирене и кашкавал са съхранили традиционния български вкус, който се усеща във всяка хапка.

 Млечни продукти на мандра Потомък в асортимента на Parkmart

Мандра Млечна планета

Може би сте срещали симпатичните бурканчета кисело мляко на семейната мандра "Млечна планета". Въпреки името на селото, в което се намира - с. Желязно - вкусът на техните млечни продукти е нежен и мек, "като от едно време". Предлагат прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал и масло от 100% българско краве и овче мляко от избрани ферми, без никакви сгъстители, заместители и изкуствени добавки. Гордеят се със своите стъклени опаковки за многократна употреба, които са по-екологични от пластмасовите кофички и бутилки. Целият производствен процес преминава през ръцете на семейството. Рецептите са научили от старите майстори и се стараят да ги съхранят и спазват, за да запазят чувството, че правят нещо добро - за себе си, за вас и за българските традиции.

 Домашни продукти от мандра Млечна планета

Мандра Жълтуша

"Жълтуша" е име, което любителите на качествени млечни продукти в цялата страна познават добре. Родопската мандра наложи успешно своите висококачествени млечни продукти, без да прави компромиси със своите принципи. "Горчивината от ниското качество трае дълго, а сладостта от ниската цена се забравя бързо." е само един от тях. Млечни продукти Жълтуша са плод на много труд, сериозни инвестиции и преди всичко отговорно отношение към храната и клиентите, които я консумират. В родопската мандра обръщат внимание на всеки детайл, залагат само на 100% натурални съставки и успешно съчетаване на вековни традиции и иновативни технологии. Фермерските млечни продукти с тяхната марка - прясни и кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, масло - се отличават с плътен и автентичен вкус, който според специалистите от мандрата се дължи на специфичния климат на Родопите, създаващ оптимални условия за развитие на млечно-киселата бактерия.

 Фермерски млечни продукти от родопската мандра Жълтуша в Parkmart супермаркети

Как избираме фермите?

На Фермерския щанд в супермаркети Parkmart има място за всички малки и средни родни производители, които имат отговорно отношение към чистотата и качеството на своите продукти. Понякога фермерите сами се обръщат към нас, други откриваме по препоръки от клиенти или партньори. Съдействаме им да реализират продукцията си, популяризираме ги и поемаме цялата логистика по обработка на поръчки и доставки до дома в градовете, в които оперираме. Не им налагаме ограничения в цените, нито изискваме минимални обеми. Това, на което държим, е качеството на храните, които предлагат, да съответства на изискванията на нашите клиенти и да оправдава нашата Гаранция за качество.

Ние гарантираме за качеството на продуктите, които доставяме. Ако не сте доволни от даден продукт, ние ви връщаме парите за него.

Как проверяваме качеството?

Преди да включим продукт в асортимента на Фермерски щанд, ние изискваме от производителя информация и доказателства за методите на производство и съдържанието на продуктите. Имаме критерии, които трябва да бъдат покрити - произход на млякото, свободно отглеждане на животните, естествени съставки без химия и заместители в крайния продукт. Периодично правим проверки на случаен принцип, за да сме сигурни, че всичко съответства на стандартите ни. Но разбира се, най-верният показател за това дали един млечен продукт има място на Фермерски щанд, сте вие - нашите клиенти. Ние се вслушваме много внимателно във вашето мнение и ви благодарим, че го споделяте с нас, за да знаем какво харесвате.

Ако имате любима мандра или малък производител на млечни продукти и не ги откривате на нашия Фермерски щанд, не се колебайте да ни ги препоръчате!

Нашата мисия в супермаркети Parkmart е да ви предложим възможно най-голямо разнообразие от качествени български фермерски храни, в модерна платформа за онлайн поръчки и бърза доставка до адрес. Други мандри и ферми, чиито млечни продукти ще откриете в нашите магазини и онлайн супермаркети във Варна, Бургас или София: Върбина, Ярлово, Пъстрогор, Багри, Кутела, Борино, Лесидрен, Каменяк, Козарев, Хаджийски и др. Някои регионални стопанства с ограничена продукция са представени само в най-близкия до тях наш магазин. Непрекъснато добавяме и нови производители, които могат да предложат на нашите клиенти фермерски млечни храни с достатъчно добро качество.

Поръчайте онлайн лесно и удобно чисти домашни продукти от истинско мляко, с доставка до вашата врата