ПРОДУКТИ: 100 гр. фини овесени ядки, 50 гр кокосово брашно, 50 гр брашно от кашу, 15 гр био какао, 80 гр кокосово масло, 100 мл. кленов сироп
За крема: 500 гр маскарпоне, 2 бр банани, 200 гр ягоди, 30 гр кашу, 80 гр ягодово сладко и плодове за декорация.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В купа смесете фините овесени ядки, кокосовото брашно, брашното от кашу и био какаото. Разбъркайте добре и към сместа прибавете кленовия сироп и кокосовото масло. Сместа разпределете в 4 или 5 чаши в зависимост от размера им. Притиснете хубаво и оформете основата, след което поставете чашите в хладилника за 15-20 мин. През това време в купа пасирайте бананите до гладко пюре и прибавете към маскарпонето като разбъркате много добре с помощта на миксер. След което получения крем разпределете върху основите в чашите и върнете в хладилника за още 2 часа. Извадете и гарнирайте с ягодово сладко, пресни ягоди, кашу и мента по желание.