reading-time-icon

Време за четене: 5

Продукти:

  • 90 г белтъци
  • 200 г пудра захар
  • щипка сол
  • 40 г кокосова захар
  • 110 г бадемово брашно
  • 300 г маскарпоне
  • 50 г бял шоколад

Френските макарони са един от най-класическите десерти. Те са хапка съвършенство. Как обаче да ги направим в домашни условия? За целта са ни нужни само 3 съставки и малко търпение. Може да създадете всякакъв вкус чрез крема, а самата обвивка да оцветите с естествен оцветител на прах**

 

Вижте какви съставки ще са ви необходими, за да си приготвите сами френски макарони с бял шоколад:

Съставки за макароните:

● 90 г белтъци
● 200 г пудра захар от кокосова или тръстикова захар*
● щипка сол
● 40 г кокосова захар
● 110 г бадемово брашно

* колкото е по-тъмна захарта, толкова по-кафеви ще станат макароните.
** може да ги оцветите с щипка куркума, дехидратирани малини на прах, драконов плод на прах, цвекло на прах, паприка, матча, pea butterfly, какао и други.

Съставки за крема:

● 300 г маскарпоне
● 50 г бял шоколад
● ванилия

А ето и указанията за приготвяне на френските макарони, стъпка по стъпка:

1. За да приготвите “пудра захар” блендирайте кокосовата или тръстиковата захар в блендер.
2. Първата стъпка в приготвянето на френските макарони е да разбием белтъците с кокосовата захар до получаване на лъскав, стегнат крем.
3. Бадемовото брашно и пудрата захар се смесват като се пресяват, за да бъдат възможно най-фини.

4. Сухата смес и белтъците се смесват с шпатула и леки, кръгообразни движения (по метода folding).
5. С помощта на пош се шприцоват малки кръгчета върху хартия за печене. Тавата се удря леко в плота, за да излезе въздуха. Оставят се престоят 40-50 минути така, за да
хванат лека коричка и да изсъхнат.
6. Фурната се загрява на 160 градуса и се пекат за 15-20 минути. Наблюдавайте ги, защото всяка фурна е различна. Може да направите проба с няколко, за да уцелите
точната температура и време. Важно е да могат да се отделят, но не и да загорят.
7. Оставете ги да се охладят напълно.
8. Пригответе крема като с миксер разбиете маскарпонето заедно с разтопен бял шоколад (разтопен на водна баня). С пош сложете от крема върху един френски
макарон и залепете втори. Оставете ги да се охладят.
9. Може да ги съхранявате в хладилник или извън него, но не ги оставяйте дълго, тъй като понеже нямат консерванти и подобрители, а бадемовото брашно омеква, ще
станат по-трудни за консумация и жилави.