Рецепта

Морковена Торта с Маскарпоне

reading-time-icon

Време за четене: 4

reading-time-icon

Време за четене: 4

Продукти:

  • 350 г. овесено брашно (или блендирани овесени ядки)
  • 170 г. моркови (около 3 моркова)
  • 3 яйца
  • 80 г. кленов сироп
  • 220 г. овесено мляко (или кокосово)
  • 30 г. кокосово масло
  • 50 г. стафиди
  • 30 г. орехи
  • 1 ч. л. бакплувер
  • ½ ч. л. сол
  • микс подправки - канела, джинджифил, кардамон, индийско орехче, бахар, карамфил
  • кората на 1 портокал или сушени портокалови кори
  • 500 г. маскарпоне Занети
  • 1 с. л. Канела
  • 30 г. кленов сироп
  • вино Марсала

Морковената торта е чудесен лек есенен десерт. Събрала в себе си всички любими аромати като канела и звездовиден анасон, тя ни носи чувство за уют. Лека, свежа и изненадваща с всяка хапка – ароматни стафиди, хрупкави орехи, карамелена сладост … какво по-хубаво от парче торта в компанията на чаша чай или ароматно кафе? 

Морковената торта, която ви представяме е без глутен, подсладена с кокосова захар и кленов сироп и с нежен крем с маскарпоне

 

Приготвяне на морковена торта с маскарпоне:

  1. Настържете морковите, смесете с останалите съставки и разбъркайте добре до хомогенна смес.
  2. Разпределете на две и изпечете на два пъти във форма с размер 20 см на 170 градуса за около 25 минути (или едновременно в две еднакви форми).
  3. Оставете да се охлади напълно.
  4. Напоете всеки блат с вино Марсала (или ром).
  5. Разбийте маскарпоне, канела и кленов сироп с вилица или миксер.
  6. Разпределете ½ от сместа върху първия блат, поставете втория блат, разпределете останалата част от крема като оставите малко и за декорация отстрани.
  7. Декорирайте с орехи.
  8. Оставете в хладилник за няколко часа, най-добре 1 нощ.