Рецепта

Риба с бадемова коричка и джинджифилов ориз

reading-time-icon

Време за четене: 3 минути

reading-time-icon

Време за четене: 3 минути

Продукти:

  • 2 филета лаврак
  • 50 г сурови бадеми
  • 20 г пармезан
  • 1 с. л. масло
  • сол
  • черен пипер
  • 100 г ориз басмати
  • 30 г бадеми
  • 1 лайм
  • пресен джинджифил
  • 100 мл кокосово мляко от кен
  • 100 мл вода
  • 1 с. л. кимион на зърна
  • 1 ч. л. сол

 

Ароматна бяла риба с хрупкава бадемова коричка, в комбинация с пухкав ориз басмати с джинджифил и лайм. Една перфектно балансирана комбинация на вкусове и аромати и елегантно ястие, с което да впечатлите семейството или гостите си.
С тази атрактивна рецепта искаме да ви представим Ани от кулинарния блог Healthylicious, който се радва на голям интерес сред почитателите на здравословното хранене, заради вкусните рецепти и полезните съвети, които тя дава на последователите си. Точно по тази причина я поканихме да създаде няколко рецепти за нашия блог и за вас, клиентите на Паркмарт – защото винаги има място за още една вкусна и здравословна идея, с която да разнообразим менюто си. Всички продукти, необходими за рецептата, можете да закупите в нашите хранителни магазини или да поръчате онлайн, с доставка до врата ви. Напомняме ви също, че в Parkmart можем да филетираме и почистим безплатно закупената от вас риба. Приятно готвене и добър апетит!

Посочените количества са за 2 порции.

Приготвяне на рибата

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Овкусете филетираната риба със сол и пипер.
  3. Загрейте маслото в тиган.
  4. Запечатайте рибата от двете страни.
  5. Блендирайте бадемите с пармезана и щипка сол.
  6. Поръсете рибата със сместа като направите плътна коричка.
  7. Допечете във фурна за около 10-15 минути или до приятен загар.

Приготвяне на ориза

  1. Поставете ориза басмати в тенджерка и залейте със 100 мл. вода и 1 00 мл. кокосово мляко.
  2. Настържете около 15 г. пресен джинджифил на ситно ренде.
  3. Настържете и кората на 1/2 лайм.
  4. Добавете солта, джинджифила, кората лайм и сока на 1/2 лайм.
  5. Варете на слаб огън, докато поеме цялата течност.
  6. Нарежете бадемите на ситно.
  7. След като оризът е сварен, добавете бадемите и кимиона.
  8. Разбъркайте добре.

Сервирайте като направите канапе от ориза и поставите рибата. Декорирайте с пресен магданоз.