prep-time-icon

30

portions-icon

8

difficulty-hard difficulty-easy difficulty-easy

Лесна

Тази рецепта е не само бърза, но и много подходяща за лятото, тъй като включва риба и зеленчуци. Ако имате барбекю, това е перфектното нещо за грил, но разбира се, може да приготвите тези шишчета и на фурна и дори тиган. Сосът е свежо допълнение към рецептата на фъстъчена основа за допълнителен протеин и вкус. В шишчетата включваме разнообразни сезонни зеленчуци, за да бъде тази рецепта не само цветна, но и пълноценна за тялото ни. 

 

Време за приготвяне: 30 минути

Трудност: лесна

Порции: 8 шишчета

 

Поръчай всички необходими продукти от тук за Варна

Поръчай всички необходими продукти от тук за Бургас

Поръчай всички необходими продукти от тук за София

 

Съставки:

  • 2 филета сьомга – около 400 г
  • 1 червен лук
  • 2-3 шайби ананас с дебелина 1 см
  • 1 лимон
  • 1 бр червен пипер 
  • може да добавите тиквичка, морков или други зеленчуци по избор

Сос:

  • 50 г фъстъчено масло
  • 1 ч.л. мед
  • 2 ч.л. лимонов сок

Приготвяне:

  1. Нарежете сьомгата на кубчета като премахнете централната кост и кожата
  2. Нарежете ананаса на кубчета със същия размер
  3. Лимона на тънки резени, а пипера и лука на квадрати
  4. Наредете на шишчета като редувате продуктите
  5. Гриловайте шишчетата на скара или изпечете във фурна
  6. Пригответе соса като смесите всички съставки
  7. По желание сервирайте с пресни подправки като магданоз