Рецепта

Spring rolls – тайландска кухня

prep-time-icon

30 мин

portions-icon

4 порции

difficulty-hard difficulty-easy difficulty-easy

Лесна

prep-time-icon

30 мин

portions-icon

4 порции

difficulty-hard difficulty-easy difficulty-easy

Лесна

Продукти:

  • оризова хартия - 1 опаковка (100 г)
  • пилешко филе - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • кантарион - 1 връзка
  • соев сос - 3 супени лъжици

Пролетните ролца са традиционно азиатско ястие, което е типично за сингапурската, японската и индонезийската кухня. Това са оризови палачинки с пълнеж. И са чудесни за тези, които искат да отслабнат.

 

КАК ДА ГОТВЯ:

Запържете пилешкото филе в тиган или скара. Зеленчуците и филетата за пълнежа трябва да се нарязват на възможно най-тънки ивици, така че да се поберат в рулото и да не разкъсват оризовата хартия. Сега вземете лист оризова хартия, навлажнете го с топла вода, леко го потопете в чиния и по- ставете хартията върху мокра дъска за рязане. Ако има пукнатини по листа, оставете го настрана, той не е подходящ за ролки. Поставете сламка от зеленчуци и малко фунчоз на ръба на мокра оризова хартия и внимателно я увийте в плик.

Ролките са идеално комбинирани с различни сосове. Можете да използвате сос от чесън KIKOMAN TERIYAKI или сос от чили Yakso.