Рецепта

Зеленчукова салата с козе сирене, аспержи и млади репички

prep-time-icon

30 мин

portions-icon

2 порции

difficulty-hard difficulty-hard difficulty-easy

Средна

prep-time-icon

30 мин

portions-icon

2 порции

difficulty-hard difficulty-hard difficulty-easy

Средна

Продукти:

  • Аспержи 200 г
  • Спанак 200 г
  • Замразен грах (зелен) 140 г
  • Репички 90 г
  • Сирене (козе) 85 г
  • Бадеми 35 г
  • Лайм 1 бр.
  • Лук (зелен) 2-3 пера
  • Магданоз 5-6 клончета
  • Мента 3-4 клончета
  • Олио (зехтин) 2 с.л.
  • Горчица (Дижон) 1 ч.л.
  • Мед 1 ч.л.
  • Пипер (черен смлян) на вкус
  • Сол на вкус.

Начин на приготвяне:

 

Сложете 1,5 л вода да заври, сложете граха и аспержите във водата. Гответе 2-3 минути. Прехвърлете зеленчуците в купа с ледено студена вода, докато изстинат. Извадете зеленчуците и ги поставете върху хартиена кърпа.
Накълцайте на ситно магданоза и зеления лук.
Настържете кора от лайм и изцедете сока. Комбинирайте сок и кора от лайм, горчица, мед, ситно нарязана мента, черен пипер и сол. След това добавете зехтина постепенно. Поставете спанак, аспержи, грах, тънко нарязани репички и сирене в купа за салата, поръсете с мента и бадеми. Изсипете готовия дресинг върху салатата и сервирайте.