Рецепта

Zucchini Parmigiana

prep-time-icon

70 мин

portions-icon

4 порции

difficulty-hard difficulty-hard difficulty-easy

Средна

prep-time-icon

70 мин

portions-icon

4 порции

difficulty-hard difficulty-hard difficulty-easy

Средна

Продукти:

  • Рикота - 250 г
  • Тиквички - 400 г
  • Яйца - 3 бр.
  • Бакпулвер - 0,5 ч.л.
  • Сол - 0,5 ч.л. или на вкус
  • Копър - няколко клонки
  • Царевичен грис - 100 г
  • Кисело мляко - 50 г
  • Краве масло - 20 г
  • Настърган пармезан – 50 г

За лек обяд или вечеря, лесно приготвяното гювече от тиквички от рикота е идеално у дома. Ястието е с ниско съдържание на калории и леко за стомаха. Затова е подходящ за тези, които искат да отслабнат и тези, които се грижат за стройността на фигурата.

 

КАК ДА ГОТВЯ:

Измийте тиквичките и настържете на едро ренде. След това изцедете течността с ръце. Разбийте яйцата с миксер и разбъркайте с рикота.
Към масата добавете брашно и тиквички. След това добавете бакпулвера, ситно нарязания копър и солта.
Разбъркайте всичко добре. Поставете тестото в намазнена форма за печене, поръсете отгоре с настърган пармезан.
Поставете съда за печене в предварително загрята фурна до 180 °C за 50 минути.
Можете да ядете този гювеч или топъл, или студен. Сервирайте със заквасена сметана.