Кой не обича понички? Тези са много интересен прочит на класическата рецепта, в безглутенов вариант и супер леки и ароматни. Със силен аромат на канела за студените есенни дни. Може да ги покриете с канела или шоколад, а защо не да добавите и пълнеж. Биха могли да се приготвят и под формата на мъфини. Тези мини безглутенови понички ще ви станат любими за сутрешна или следобедна закуска.
Поръчай всички необходими продукти за Бургас от тук
Поръчай всички необходими продукти за Варна от тук
Поръчай всички необходими продукти за София от тук
Време за приготвяне: 30 минути
Трудност: лесна
Порции: 6
Съставки:
- 100 г овесено брашно (или смлени овесени ядки)
- 70 г кокосова захар
- 1 яйце (голямо)
- 50 г кокосово масло
- 70 мл овесено мляко (или кокосово или друго)
- 1 ч.л. канела
- ½ ч.л. бакплувер
- ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. ябълков оцет
За декорация:
- 50 г кокосова захар
- 1 с.л. канела
Приготвяне:
- Смесете всички съставки в купа до хомогенна смес.
- Разпределете в силиконова форма за понички – ако нямате, може да използвате форми за мъфини или друг съд.
- Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
- Изчакайте леко да изстинат след като извадите от фурната и от формата и декорирайте.
- В купа смесете захарта и канелата и оваляйте всяка поничка, за да полепнат.
- Бихте могли и да потопите в разтопен шоколад