Шоколадов еклер
Необходими продукти: 1 ч.ч. вода, 100 гр краве масло, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сол, 4 броя яйца, а за крема ще ти трябват 250 г натурален шоколад, 250 мл течна сметана, 3 с.л. масло, 1/2 ч.ч. пудра захар.
Начин на проготвяне:
На първо място трябва да сложите водата да заври с маслото и солта, а после сипете брашното на веднъж и бъркайте с дървена лъжица, докато се получи лесно отделящо се тесто. Необходимо е да го охладите и после да го разбъркате с яйцата, едно по едно, докато всяко се поеме отделно. Когато сте готови премествате сместа в шприц и шприцовате продълговати еклери в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на умерена температура и когато видите че са удвоили обема си и се зачервяват може да изключите фурната и ги оставите да се охладят сами докато приготвяте крема. За него разтопете шоколада с маслото и захарта на водна баня, без да завира. След това оставете да се охлади. Междувременно разбийте сметаната и след това внимателно я разбъркайте, като добавяте постепенно шоколада. Като сте готови напълнете със крема еклерите. Украсата е по ваше желание.