Началоarrow rightРецептиarrow right
Кето бургер с телешко без глутен

Кето бургер с телешко без глутен

Featured Image

Необходими продукти:

Кето бургер с телешко без глутен

ТРУДНОСТ
33
ВРЕМЕ
ПОРЦИИ

Представяме ви рецепта за вкусни и здравословни кето бургери с телешко месо, карамелизиран лук и свежи салати. Ако сте привърженици на този хранителен режим,  се надяваме това предложение да ви допадне и да заеме място в седмичното ви меню. Хубавото на рецептата е, че Ани от Healthylicious, която я създаде за вас, е обяснила подробно от какви продукти и как може да си изпечете собствени кето хлебчета и така да си направите напълно домашни бургери. Всички продукти можете да откриете в нашите супермаркети във Варна, София и Бургас и разбира се, можете да ги поръчате онлайн с доставка до вратата ви. Приятно готвене и добър апетит!

 

Кето хлебчета (за 4-6 бр.):

 

Продукти

• 150 г бадемово брашно
• 45 г хуск
• 3 белтъка
• 225 г гореща вода
• 1 с. л. бакплувер
• 1 ч. л. сол
• сусам за поръсване

Приготвяне:

1. Смесете всички съставки без водата и разбъркайте добре.
2. Добавете гореща вода, разбъркайте и оставете за минута, за да набъбне.
3. Оформете питки с ръце – в зависимост от размера 4 или 6 бр.
4. Поръсете със сусам.
5. Изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45 минути като при.
нужда покрийте с хартия за печене, за да не загорят.

 

Карамелизиран лук:

 

Продукти

• 1 глава лук
• 1 с. л. кафява захар
• 2 с. л. масло
• 1/2 ч. л. сол
• 150 мл червено вино или бульон
• 1 с. л. соев сос

Приготвяне:

1. Нарежете лука на шайби с дебелина около 0.5 мм.
2. Задушете в маслото, докато хване лек загар.
3. Добавете виното, соевия сос, захарта и солта.
4. Гответе на по-слаб огън, докато омекне.
5. При нужда добавете още вода.

 

Кето бургери:

 

Продукти:

• кето хлебчета
• телешки бургер ТАНДЕМ
• домат
• зелена салата
• рукола
• майонеза
• чедър
• карамелизиран лук

Приготвяне:

1. Пригответе телешкия бургер според указанията, като накрая добавите средно
дебело парче чедър, който леко да се разтопи.
2. Разрежете 1 кето питка и намажете с майонеза.
3. Поставете 1 лист зелена салата, бургера (заедно с чедъра).
4. Добавете карамелизран лук, 1 резен домат и свежа рукола.
5. Намажете и другата половина на питката с майонеза и затворете бургера.
6. Поднесете с дървена клечка или нож.

 

Очаквайте още кето рецепти и други вкусни и здравословни предложения в блога на Parkmart.

Приготвяне: