Началоarrow rightРецептиarrow right
ЛЕЩА БЕЛУГА СЪС СПАНАЧЕНО ПЮРЕ

ЛЕЩА БЕЛУГА СЪС СПАНАЧЕНО ПЮРЕ

Featured Image

Необходими продукти:

Порции: 2-4

леща Белуга
100 гр.
картофи
3-4 бр. големи
бейби спанак
2-3 шепи
зехтин
1 с. л.
кокосово масло
2 с. л.
кокосова сметана
2 с. л.
пармезан
50 гр.
скир
2 с. л.
мента
на вкус
желатин / агар-агар
20 гр.

ЛЕЩА БЕЛУГА СЪС СПАНАЧЕНО ПЮРЕ

ТРУДНОСТ
Лесна
ВРЕМЕ
30
ПОРЦИИ
2-4

Това веган ястие е богато на протеин и включа по-нетрадиционната леща Белуга, както и ароматно картофено пюре със спанак. Истински вкусно, цветно и балансирано ястие!

ЛЕЩА БЕЛУГА СЪС СПАНАЧЕНО ПЮРЕ

СЪСТАВКИ:

  • 100 г леща Белуга
  • 3-4 големи картофа
  • 2-3 шепи бейби спанак
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 2 с. л. кокосова сметана 
  • 50 г пармезан
  • 2 с. л.  скир 
  • мента


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Накиснете лещата от предната вечер или за няколко часа.
  2. Сварете в съотношение 2:1 (или според инструкции на пакета), като добавите и щипка сол във водата.
  3. Сварете картофите.
  4. Когато са готови, извадете картофите от водата и  добавете 2-3 шепи спанак (количеството няма значение – може да е повече или по-малко), за да се бланшира.
  5. Намачкайте картофите, добавете кокосовото масло, малко сол и пармезана.
  6. Блендирайте спанака с кокосовото мляко и добавете към пюрето.
  7. Сервирайте като сложите пюре, лещата и 2 с. л. скир.
  8. Поръсете с мента и залейте с малко зехтин; може да поръсите и с пармезан.
  9. Поръсете с черен пипер за декорация.

 

Приготвяне: