Това веган ястие е богато на протеин и включа по-нетрадиционната леща Белуга, както и ароматно картофено пюре със спанак. Истински вкусно, цветно и балансирано ястие!
ЛЕЩА БЕЛУГА СЪС СПАНАЧЕНО ПЮРЕ
СЪСТАВКИ:
- 100 г леща Белуга
- 3-4 големи картофа
- 2-3 шепи бейби спанак
- 1 с. л. зехтин
- 2 с. л. кокосово масло
- 2 с. л. кокосова сметана
- 50 г пармезан
- 2 с. л. скир
- мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Накиснете лещата от предната вечер или за няколко часа.
- Сварете в съотношение 2:1 (или според инструкции на пакета), като добавите и щипка сол във водата.
- Сварете картофите.
- Когато са готови, извадете картофите от водата и добавете 2-3 шепи спанак (количеството няма значение – може да е повече или по-малко), за да се бланшира.
- Намачкайте картофите, добавете кокосовото масло, малко сол и пармезана.
- Блендирайте спанака с кокосовото мляко и добавете към пюрето.
- Сервирайте като сложите пюре, лещата и 2 с. л. скир.
- Поръсете с мента и залейте с малко зехтин; може да поръсите и с пармезан.
- Поръсете с черен пипер за декорация.