Началоarrow rightРецептиarrow right
СУРОВА ТОРТА С БОРОВИНКИ И КАКАО

СУРОВА ТОРТА С БОРОВИНКИ И КАКАО

Featured Image

Необходими продукти:

ОСНОВА:

бадеми
150 гр.
фурми
100 гр. (около 10 бр.)
кокосово масло
50 гр.

КРЕМ

боровинки други сезонни плодове
300 гр.
пълномаслено кокосово мляко⁣
2 кена
кленов сироп⁣ (или мед)
120 гр.
какаово масло⁣
100 гр.
желатин или агар-агар⁣
10 гр.
сока на портокал
1/2 портокал

СУРОВА ТОРТА С БОРОВИНКИ И КАКАО

ТРУДНОСТ
Лесна
ВРЕМЕ
ПОРЦИИ

Лека и ароматна торта с дъх на боровинки! Не изисква печене, което я прави перфектна за лятото. С аромат на бял шоколад, благодарение на какаовото масло и лека сладост. Тази торта е изключително лека и свежа, а ако използвате горски боровинки, това ще я направи още по-ароматна.

СУРОВА ТОРТА С БОРОВИНКИ И КАКАО

СЪСТАВКИ:

Основа:

  • 150 г бадеми
  • 100 г фурми (около 10 бр.)
  • 50 г кокосово масло 

Крем:

  • 300 г боровинки*
  • 2 кена пълномаслено кокосово мляко⁣
  • 120 г кленов сироп⁣ (или мед)
  • 100 г какаово масло⁣ 
  • 10 г желатин или агар-агар⁣
  • сока на 1/2 портокал

*  боровинките може да се заменят с други сезонни плодове

Декорация:

  • боровинки
  • бял веган шоколад
  • натрошени какаови зърна

Приготовлението на суровата торта отнема около 20 минути, но е необходимо да я оставите за няколко часа в хладилника, за да се стегне. Имайте това предвид, ако я правите за парти или друго събитие.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Блендирайте съставките за основата и разпределете във форма за торта (с диаметър около 20 см). За крема разтопете какаовото масло на водна баня и блендирайте всичко без желатина до хомогенна смес. Смесете желатина с 2-3 с.л. от сместа и разбъркайте добре, докато набъбне. След това затоплете на котлон, докато се разтопи. Добавете към сместа и блендирайте. Алтернативно за веган вариант може да използвате агар-агар според инструкциите на опаковката. Разпределете крема върху основата и приберете в хладилник за няколко часа. След като тортата е стегнала, може да декорирате с разтопен на водна баня бял шоколад и боровинки.

Приготвяне: