Началоarrow rightРецептиarrow right
Торта с Бял Шоколад и Боровинки (веган, без глутен)

Торта с Бял Шоколад и Боровинки (веган, без глутен)

Featured Image

Необходими продукти:

Торта с Бял Шоколад и Боровинки (веган, без глутен)

ТРУДНОСТ
33
ВРЕМЕ
ПОРЦИИ

Тази торта с червени боровинки е изключително лека и нежна. С наситен вкус на бял шоколад, който се балансира от леко киселата нотка от плодовете. Перфектен завършек за празничната трапеза, но се вписва чудесно и в обикновен делничен ден. Текстурата е гладка и кремообразна, а вкусът – несравним. 

Тортата с бял шоколад и боровинки е без глутен и веган, затова е подходяща за всички, които постят или спазват определен режим на хранене. Приготвянето ѝ не е от най-лесните, но резултатът си струва всяко усилие. 

За да приготвите шоколадовата торта с боровинки, ще са ви нужни следните продукти:

 

Блат:

  • 200 г бадемово брашно⁣
  • 50 г какаово масло
  • 50 г кленов сироп
  • 1/2 ч. л. сол

Крем:

  • 300 г сурово кашу (накиснато)
  • 200г бял шоколад
  • 50 г кленов сироп
  • 500 г гъсто кокосово мляко (от кен)
  • 100 г какаово масло
  • есенция ванилия

+

  • 200 г (замразени) малини
  • 200 г пресни червени боровинки

Излишно е да споменаваме, че всички съставки можете да закупите от нашите супермаркети, както и да ги поръчате онлайн с доставка до вратата ви.

Приготвяне на тортата с бял шоколад и червени боровинки

 

  1. Смесете съставките за блата до хомогенна смес. Ако е необходимо, затоплете леко какаовото масло, за да поомекне.
  2. Разпределете получената смес на дъното на форма за торта (диаметър 20 см.), покрита с хартия за печене. Изпечете блата за 10 минути на 180 градуса.
  3. Накиснете предварително кашу в топла вода за няколко часа.
  4. Разтопете шоколада и какаовото масло на водна баня.
  5. Отделете гъстата част от няколко консерви кокосово мляко (след престой в хладилник) или използвайте гъста кокосова сметана.
  6. В купа (или блендер) смесете всички съставки за крема до хомогенна смес.
  7. Поставете малините и нарязаните червени боровинки в малка тенджерка, добавете малко вода и гответе, докато омекнат и се сгъстят. Оставете да се охлади. 
  8. За да сглобите тортата, разпределете върху блата слоя плодове, а върху тях и готовия крем. 
  9. Оставете в хладилник за 1 нощ, за да стегне. След това внимателно извадете тортата от формата и я декорирайте с червени боровинки.

 

Шоколадова безглутенова торта по веган рецепта Веган безглутенова торта с бял шоколад и червени боровинки

Приготвяне: