Статия

Бурата – Нежна торбичка на щастието

reading-time-icon

Време за четене: 2 мин

reading-time-icon

Време за четене: 2 мин

Бурата е меко, крехко сирене със свеж млечен вкус. Бяла порцеланова торбичка, пълнена с кремообразна Stracciella.

 

Производител на сирене от Апулия излезе с идеята да скрие Stracciella в торби с моцарела, за да улесни транспортирането и така се роди това гурме сирене.

 

Бурата е богата на калций, фосфор, натрий и други жизненоважни микроелементи. Изненадващо, въпреки високите калорични стойности, това сирене е с ниско съдържание на холестерол.

 

С какво се съчетава бурата ?

 

Нарежете главата на сиренето, така че деликатният пълнеж да изтече малко, посолете със сол, поръсете с прясно смлян черен пипер и полейте със зехтин – в тази форма бурата може да се сервира като самостоятелно ястие. Можете да добавите сладки домати, рукола и пресен домашен хляб. Бурата ще бъде чудесен в салати от пресни зеленчуци или със сладки плодове и ядки. Бурата трябва да се сервира при стайна температура, а не веднага от хладилника – по този начин деликатният му вкус се разкрива по-добре.