Статия

Масло от авокадо – течно злато

reading-time-icon

Време за четене: 1 мин

reading-time-icon

Време за четене: 1 мин

Маслото от авокадо е гъста течност, която има вкус на орех, със зеленикаво жълт цвят и деликатен аромат. Студеното пресоване ви позволява да запазите хранителните вещества, витамините, минералите, киселините и много други.

 

В допълнение към успешната и дългосрочна употреба в козметологията е много полезно да се използва масло от авокадо за храна. Съдържа витамини С, D, Е, А и група В, мастни и етерични масла, аминокиселини и такива полезни микроелементи като йод, натрий, калций, манган, желязо, магнезий, калий, фосфор.

 

Ястията с масло от авокадо са базирани на средиземноморска, испанска и латиноамериканска кухня. Традиционно се комбинира с морски дарове, риба, птици и зеленчуци, придавайки им деликатен аромат и вкус на ядки. Това могат да бъдат тигрови скариди, домати, чесън, пилешки гърди, сирене камамбер, прясна салата, сьомга, пилешки дробчета. От подправките се комбинира с дафинови листа, розмарин, сол, бял пипер, както и магданоз. Нерафинираното масло от авокадо се отличава с по-ярко зелен цвят и подчертан ядков вкус, който ще бъде оценен от истинските гастрономи.