Началоarrow rightРецептиarrow right
БРАУНИТА С ПРЯСНА МЕНТА И ШОКОЛАД

БРАУНИТА С ПРЯСНА МЕНТА И ШОКОЛАД

Featured Image

Необходими продукти:

За браунитата:

черен шоколад
200 г
масло
150 г
яйца
3 броя
захар
200 г
брашно
100 г
какао на прах
2 с.л.
сол
1 щипка

За ментовия слой:

сметана (за готвене или сладкарска)
100 мл
свежи листа от мента
1 шепа
крема сирене
200 г

БРАУНИТА С ПРЯСНА МЕНТА И ШОКОЛАД

ТРУДНОСТ
Лесна
ВРЕМЕ
ПОРЦИИ

Отбележи Деня на Ментовия Шоколад с тази свежа и неустоимо вкусна рецепта за браунита!
Пренеси аромата на прясната мента в кухнята си и създай изкушение, което ще впечатли цялото семейство!
Приготви я с качествени продукти от Parkmart.bg и се наслади на вкусно, домашно приготвено удоволствие!

 

✨ БРАУНИТА С ПРЯСНА МЕНТА И ШОКОЛАД ✨

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За браунитата:

  • 200 г черен шоколад
  • 150 г масло
  • 3 яйца
  • 200 г захар
  • 100 г брашно
  • 2 с.л. какао на прах
  • щипка сол

За ментовия слой:

  • 100 мл сметана (за готвене или сладкарска)
  • 1 шепа свежи листа от мента
  • 200 г крема сирене

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете листата от прясна мента на ситно и ги добавете към сметаната. Загрейте сметаната на слаб огън, докато започне да къкри, но не оставяйте да заври. Оставете я да се запари за 15-20 минути, след което я прецедете и охладете.
Междувременно разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова и оставете леко да се охладят. В купа разбийте яйцата и захарта до пухкавост, добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре. Пресейте брашното, какаото и солта и ги добавете към сместа, докато получите гладко тесто.
За ментовия слой разбийте крема сиренето с пудрата захар и постепенно добавете охладената ментова сметана, докато се получи пухкав крем.
В тава (20х20 см), застлана с хартия за печене, изсипете половината от шоколадовата смес. Разпределете равномерно ментовия слой отгоре и завършете с останалата шоколадова смес. С помощта на клечка за зъби направете красиви мраморни шарки.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30-35 минути, като браунито трябва да остане леко влажно в средата.
Оставете да се охлади напълно, след което го нарежете на парчета браунита и сервирайте.
Насладете се на свежестта на ментата и богатия вкус на шоколада!

Приготвяне:

Продукти в тази рецепта

Подобни рецепти