Празнуваме националния ден на шоколадовото суфле!
✨Насладете се на елегантност във всяка хапка и превърнете деня в истинско сладко удоволствие!✨
Какво ще кажете за шоколадово суфле, което не само разтапя сърцето ви, но и носи свежест и наслада? Добавяме щипка вдъхновение с нашето специално предложение:
ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ С КРЕМ АНГЛЕЗ И СВЕЖИ ПЛОДОВЕ
✨Поднесете суфлето с:
Топка ванилов сладолед за разкошен температурен контраст.
Пресни ягоди или боровинки за свежест и цвят.
Лека декорация с листенца мента за завършек.
Съчетанието от топъл шоколад, нежен сладолед и плодова свежест ще направи този десерт запомнящ се.
Открийте всички необходими продукти в Parkmart.bg
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА СУФЛЕТО:
- 120 г натурален шоколад
- 60 г масло
- 4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
- 20 г брашно
- 60 г захар
- 2 бр. ванилия
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА КРЕМ АНГЛЕЗ:
- 250 мл прясно мляко
- 3 жълтъка
- 50 г захар
- 1 шушулка ванилия (или 1 ч.л. ванилов екстракт)
ЗА УКРАСАТА:
- Топка ванилов сладолед
- Пресни ягоди и боровинки
- Пудра захар
- Листенца мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Приготвяне на суфлето: Разтопете шоколада и маслото на водна баня до гладка смес. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре. Пресейте брашното и го добавете към сместа. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към шоколадовата смес, за да запазите въздушната текстура. Намажете купичките за суфле с масло и поръсете с какао или захар. Разпределете сместа в тях.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 6-7 минути.
2. Приготвяне на крем англез: В касерола загрейте млякото заедно с ванилията (ако използвате шушулка, разрежете я и изстържете семенцата).
В купа разбийте жълтъците със захарта до гладка смес. Бавно добавете горещото мляко към яйчената смес, като разбърквате непрекъснато.
Върнете сместа на котлона и загрявайте на слаб огън, докато леко се сгъсти. Не допускайте завиране. Прецедете и охладете.
Извадете суфлетата от фурната и ги сервирайте топли.
Гарнирайте с топка ванилов сладолед, полейте с крем англез и добавете пресни ягоди и боровинки.
Декорирайте с листенца мента и поръсете с пудра захар за финален щрих.