Началоarrow rightРецептиarrow right
ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ С КРЕМ АНГЛЕЗ И СВЕЖИ ПЛОДОВЕ

ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ С КРЕМ АНГЛЕЗ И СВЕЖИ ПЛОДОВЕ

Featured Image

Необходими продукти:

ЗА СУФЛЕТО:

натурален шоколад
120 г
масло
60 г
яйца
4 броя (разделени на жълтъци и белтъци)
брашно
20 г
захар
60 г
ванилия
2 броя

ЗА КРЕМ АНГЛЕЗ:

прясно мляко
250 мл
яйца
3 броя - само жълтъците
захар
50 г
ванилия (или ванилов екстракт)
1 шушулка или 1 ч.л.

ЗА УКРАСАТА:

ванилов сладолед
1 топка
Пресни ягоди и боровинки
Пудра захар
Листенца мента

ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ С КРЕМ АНГЛЕЗ И СВЕЖИ ПЛОДОВЕ

ТРУДНОСТ
Лесна
ВРЕМЕ
ПОРЦИИ

Празнуваме националния ден на шоколадовото суфле!
✨Насладете се на елегантност във всяка хапка и превърнете деня в истинско сладко удоволствие!✨
Какво ще кажете за шоколадово суфле, което не само разтапя сърцето ви, но и носи свежест и наслада? Добавяме щипка вдъхновение с нашето специално предложение:

ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ С КРЕМ АНГЛЕЗ И СВЕЖИ ПЛОДОВЕ
✨Поднесете суфлето с:
Топка ванилов сладолед за разкошен температурен контраст.
Пресни ягоди или боровинки за свежест и цвят.
Лека декорация с листенца мента за завършек.
Съчетанието от топъл шоколад, нежен сладолед и плодова свежест ще направи този десерт запомнящ се.

Открийте всички необходими продукти в Parkmart.bg

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА СУФЛЕТО:

  • 120 г натурален шоколад
  • 60 г масло
  • 4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
  • 20 г брашно
  • 60 г захар
  • 2 бр. ванилия

 

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА КРЕМ АНГЛЕЗ:

  • 250 мл прясно мляко
  • 3 жълтъка
  • 50 г захар
  • 1 шушулка ванилия (или 1 ч.л. ванилов екстракт)

 

ЗА УКРАСАТА:

  • Топка ванилов сладолед
  • Пресни ягоди и боровинки
  • Пудра захар
  • Листенца мента

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

1. Приготвяне на суфлето: Разтопете шоколада и маслото на водна баня до гладка смес. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре. Пресейте брашното и го добавете към сместа. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги добавете към шоколадовата смес, за да запазите въздушната текстура. Намажете купичките за суфле с масло и поръсете с какао или захар. Разпределете сместа в тях.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 6-7 минути.

2. Приготвяне на крем англез: В касерола загрейте млякото заедно с ванилията (ако използвате шушулка, разрежете я и изстържете семенцата).
В купа разбийте жълтъците със захарта до гладка смес. Бавно добавете горещото мляко към яйчената смес, като разбърквате непрекъснато.
Върнете сместа на котлона и загрявайте на слаб огън, докато леко се сгъсти. Не допускайте завиране. Прецедете и охладете.
Извадете суфлетата от фурната и ги сервирайте топли.
Гарнирайте с топка ванилов сладолед, полейте с крем англез и добавете пресни ягоди и боровинки.
Декорирайте с листенца мента и поръсете с пудра захар за финален щрих.

Приготвяне:

Продукти в тази рецепта

Подобни рецепти