Началоarrow rightРецептиarrow right
ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ВАШЕТО ПОСТНО МЕНЮ

ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ВАШЕТО ПОСТНО МЕНЮ

Featured Image

Необходими продукти:

Салата с киноа и авокадо

киноа
1 ч. ч.
авокадо
1 бр.
домати на дребни кубчета
1 ч. ч.
краставица на дребни кубчета
1/2 ч.ч.
нарязан червен лук
1/4 ч.ч.
бадеми
1/4 ч.ч.
песто от босилек
1/4 ч.ч.

Крем супа от карфиол и праз

малък карфиол
1 бр.
праз
1 стрък
зехтин
2 с.л.
зеленчуков бульон
3 ч.ч.
кокосово мляко
1/2 ч.ч.
Сол и черен пипер
на вкус
Пресен магданоз
за поръсване на вкус

Печено филе от сьомга с лимон и спанак

филета от сьомга
2 бр.
пресен спанак
2 ч.ч.
лимон (сок и резенчета)
1 бр
зехтин
2 с.л.
чесън
2 скилидки
Сол и черен пипер
на вкус
пресен копър
1 стръкче

Чиа пудинг с кокос и манго

семена чиа
1/2 ч.ч.
кокосово мляко
2 ч.ч.
мед или агаве
2 с.л.
манго
1 бр.

ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ВАШЕТО ПОСТНО МЕНЮ

ТРУДНОСТ
Лесна
ВРЕМЕ
30
ПОРЦИИ

Започни Коледните пости с богат избор от висококачествени продукти за любимите си постни ястия! ️ Нашето предложение за вкусни рецепти за цялостно меню за Коледните пости включва:

САЛАТА: САЛАТА С КИНОА И АВОКАДО
СУПА: КРЕМ СУПА ОТ КАРФИОЛ И ПРАЗ
ОСНОВНО: ПЕЧЕНО ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С ЛИМОН И СПАНАК
ДЕСЕРТ: ЧИА ПУДИНГ С КОКОС И МАНГО

Вземи всичко необходимо – бързо, лесно и удобно от Parkmart.bg

 

САЛАТА С КИНОА И АВОКАДО

СЪСТАВКИ:

  • 1 ч. ч. киноа
  • 1 авокадо
  • 1 ч. ч. домати на дребни кубчета
  • 1/2 ч.ч. краставица на дребни кубчета
  • 1/4 ч.ч. нарязан червен лук
  • 1/4 ч.ч. бадеми
  • 1/4 ч.ч. песто от босилек
  • Зехтин
  • Сок от 1 лимон
  • Сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете киноата в два пъти по-голямо количество вода (1 чаша киноа + 2 чаши вода) за около 15-20 минути. Остави да изстине.
Нарежи авокадото, доматите, краставицата и червения лук.
В голяма купа комбинирай охладената киноа с нарязаните зеленчуци, бадемите и пестото. Разбъркай добре. Овкуси със зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.

 

КРЕМ СУПА ОТ КАРФИОЛ И ПРАЗ

СЪСТАВКИ:

  • 1 малък карфиол
  • 1 стрък праз
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1/2 ч.ч. кокосово мляко
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсайте карфиола на цветчета и нарежете праза. В тенджера загрейте зехтина и задушете праза, докато стане стъклен.
Добавете карфиола и зеленчуковия бульон. Оставете да кипне за около 15-20 минути, докато карфиолът омекне.
Свалете от огъня и пасирайте. Добавете кокосовото мляко и подправките.
Сервирайте с нарязан пресен магданоз.

 

ПЕЧЕНО ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С ЛИМОН И СПАНАК

СЪСТАВКИ:

  • 2 филета от сьомга
  • 2 ч.ч. пресен спанак
  • 1 лимон (сок и резенчета)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен копър за гарнитура

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 200°C. Подредете филетата от сьомга в тава, покрита с хартия за печене. Подправете с лимонов сок, сол и черен пипер. Поставете резените лимон върху филетата. В тиган загрей зехтина и запържете накълцания чесън до златисто. Добавете спанака и гответе, докато намали обема си. Сложете спанака около сьомгата в тавата и печете за около 15-20 минути, или докато сьомгата е готова и лесно се разделя с вилица.
Сервирайте с пресен копър.

 

ЧИА ПУДИНГ С КОКОС И МАНГО

СЪСТАВКИ:

  • 1/2 ч.ч. семена чиа
  • 2 ч.ч. кокосово мляко
  • 2 с.л. мед или агаве
  • 1 манго
  • Пресен кокос за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа смесете семената чиа с кокосовото мляко и меда. Разбъркайте добре и оставете в хладилника за поне 4 часа, за да се сгъсти сместа. Нарежете мангото на кубчета. Разделете чиа пудинга в чаши, отгоре добавете нарязаното манго и поръсете с пресен кокос.

Приготвяне:

Продукти в тази рецепта

Подобни рецепти