Започни Коледните пости с богат избор от висококачествени продукти за любимите си постни ястия! ️ Нашето предложение за вкусни рецепти за цялостно меню за Коледните пости включва:
САЛАТА: САЛАТА С КИНОА И АВОКАДО
СУПА: КРЕМ СУПА ОТ КАРФИОЛ И ПРАЗ
ОСНОВНО: ПЕЧЕНО ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С ЛИМОН И СПАНАК
ДЕСЕРТ: ЧИА ПУДИНГ С КОКОС И МАНГО
Вземи всичко необходимо – бързо, лесно и удобно от Parkmart.bg
САЛАТА С КИНОА И АВОКАДО
СЪСТАВКИ:
- 1 ч. ч. киноа
- 1 авокадо
- 1 ч. ч. домати на дребни кубчета
- 1/2 ч.ч. краставица на дребни кубчета
- 1/4 ч.ч. нарязан червен лук
- 1/4 ч.ч. бадеми
- 1/4 ч.ч. песто от босилек
- Зехтин
- Сок от 1 лимон
- Сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете киноата в два пъти по-голямо количество вода (1 чаша киноа + 2 чаши вода) за около 15-20 минути. Остави да изстине.
Нарежи авокадото, доматите, краставицата и червения лук.
В голяма купа комбинирай охладената киноа с нарязаните зеленчуци, бадемите и пестото. Разбъркай добре. Овкуси със зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.
КРЕМ СУПА ОТ КАРФИОЛ И ПРАЗ
СЪСТАВКИ:
- 1 малък карфиол
- 1 стрък праз
- 2 с.л. зехтин
- 3 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/2 ч.ч. кокосово мляко
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен магданоз за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсайте карфиола на цветчета и нарежете праза. В тенджера загрейте зехтина и задушете праза, докато стане стъклен.
Добавете карфиола и зеленчуковия бульон. Оставете да кипне за около 15-20 минути, докато карфиолът омекне.
Свалете от огъня и пасирайте. Добавете кокосовото мляко и подправките.
Сервирайте с нарязан пресен магданоз.
ПЕЧЕНО ФИЛЕ ОТ СЬОМГА С ЛИМОН И СПАНАК
СЪСТАВКИ:
- 2 филета от сьомга
- 2 ч.ч. пресен спанак
- 1 лимон (сок и резенчета)
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен копър за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 200°C. Подредете филетата от сьомга в тава, покрита с хартия за печене. Подправете с лимонов сок, сол и черен пипер. Поставете резените лимон върху филетата. В тиган загрей зехтина и запържете накълцания чесън до златисто. Добавете спанака и гответе, докато намали обема си. Сложете спанака около сьомгата в тавата и печете за около 15-20 минути, или докато сьомгата е готова и лесно се разделя с вилица.
Сервирайте с пресен копър.
ЧИА ПУДИНГ С КОКОС И МАНГО
СЪСТАВКИ:
- 1/2 ч.ч. семена чиа
- 2 ч.ч. кокосово мляко
- 2 с.л. мед или агаве
- 1 манго
- Пресен кокос за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа смесете семената чиа с кокосовото мляко и меда. Разбъркайте добре и оставете в хладилника за поне 4 часа, за да се сгъсти сместа. Нарежете мангото на кубчета. Разделете чиа пудинга в чаши, отгоре добавете нарязаното манго и поръсете с пресен кокос.