Началоarrow rightРецептиarrow right
БАНИЦА БЕЗ ГЛУТЕН И БЕЗ ЛАКТОЗА

БАНИЦА БЕЗ ГЛУТЕН И БЕЗ ЛАКТОЗА

Featured Image

Необходими продукти:

оризови кори
10-12 бр.
сирене без лактоза
️300 гр.
кисело мляко без лактоза
1 бр.
сода
1 щипка
кокосово масло за намазняване
на вкус

БАНИЦА БЕЗ ГЛУТЕН И БЕЗ ЛАКТОЗА

ТРУДНОСТ
Лесна
ВРЕМЕ
ПОРЦИИ

Кой не обича баничка? Ето и нашето предложение за вкусна баничка с оризови кори – без глутен и без лактоза. Похапвай без угризения. Приготвя се бързо и лесно и е много много вкусна! С вкус като на обикновената баница.

 

БАНИЦА БЕЗ ГЛУТЕН И БЕЗ ЛАКТОЗА

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: ️10-12 броя оризови кори, ️300 гр сирене без лактоза,️ 1   кисело мляко без лактоза,️ 1 щипка сода, ️малко кокосово масло за намазняване

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте яйцата, киселото мляко и натрошете сиренето. Разбъркайте добре и прибавете щипката сода. Подгответе кръгла форма за печене и я намазнете с кокосово масло.
Накиснете първата оризова кора в топла или студена вода /както пише на упътването/ за 15 сек. Сложете първата кора на дъното на кръглата форма. Налейте от сместа. Накиснете втората кора и след това я сложете върху сместта и така със всички останали кори. Оставете малко от сместта, която да разпределите най-отгоре върху последната кора.
Печете на 180 градуса за 45 минути, като преди това покриете с хартия формата за печене.

 

 

Приготвяне:

Продукти в тази рецепта

Подобни рецепти