Кой не обича баничка? Ето и нашето предложение за вкусна баничка с оризови кори – без глутен и без лактоза. Похапвай без угризения. Приготвя се бързо и лесно и е много много вкусна! С вкус като на обикновената баница.
БАНИЦА БЕЗ ГЛУТЕН И БЕЗ ЛАКТОЗА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: ️10-12 броя оризови кори, ️300 гр сирене без лактоза,️ 1 кисело мляко без лактоза,️ 1 щипка сода, ️малко кокосово масло за намазняване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте яйцата, киселото мляко и натрошете сиренето. Разбъркайте добре и прибавете щипката сода. Подгответе кръгла форма за печене и я намазнете с кокосово масло.
Накиснете първата оризова кора в топла или студена вода /както пише на упътването/ за 15 сек. Сложете първата кора на дъното на кръглата форма. Налейте от сместа. Накиснете втората кора и след това я сложете върху сместта и така със всички останали кори. Оставете малко от сместта, която да разпределите най-отгоре върху последната кора.
Печете на 180 градуса за 45 минути, като преди това покриете с хартия формата за печене.